София Христова с кон Дублин от ККС "Еклипс" е държавен шампион по обездка в клас Л

София Христова с кон Дублин от ККС „Еклипс“ завоюва златен медал с резултат от 70.443% от третия ден на държавния шампионат по обездка в клас Л. Сребърното отличие е за Лидия Василева с Мароко от ККС „Проф. Рангел Караиванов“.

В категория група Б, след трите състезателни дни държавен шампион за 2023 година е Марин Димитров с кон Дрейк от СККС „Варна“, на второ място се класира Жана Михова с Фелини от СКККС „Тракенен“, а на трето завърши Анна Ангелова с кон Еди Кийп Куул от ККС „Калоян 92“.

При аматьорите държавни шампиони за 2023 година станаха Лора Велинова и кон Ландщрих от ККС „Кан Аспарух“. Те бяха фаворити и през двата дни на състезанието в категорията. Сребърен медал за тандема Катерина Димитрова и Алегра от ККС „Калоян 92“, с бронзов медал завършиха Мила Иванова и Кронос от ККС „Буцефал Ендюранс“.

В категория „Млади коне“ държавен шампион при 6-годишните коне стана Йоана Тодорова със Конфуций, сребро спечели София Петрова с кобила Фенна – и давата тандема са от ККС „Калоян 92“.

При 5 годишните коне първото място е за Анна Ангелова с Норби от ККС „Калоян92“. Те спечелиха златния медал с резултат от 72.200% от вторият ден на финала, второ място зае Йоана Тодорова с кобила Лейди Балерина, също представител на великотърновския клуб, бронзовият медал отиде при Биляна Такева с кон Фактор от ККС „Еклипс“.

В държавния шампионат по обездка участваха общо 51 коня от 11 клуба от цяла България. На състезанието съдии бяха и двама представители на Гърция – Ефи Компетсо и Стилянос Стравролакис, от страна на България рефери бяха Христо Георгиев и Веселина Соколова.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg