Смъртоносна катастрофа в Рочестър, подозират атентат

2

С мъртоносна автомобилна катастрофа пред новогодишен концерт в Рочестър, Ню Йорк, се разследва като домашен тероризъм, след като заподозреният е оставил предсмъртна бележка и дневник в хотелската си стая, според източник, запознат с разследването, съобщи Си Ен Ен.

Заподозреният е идентифициран като Майкъл Ейвъри от Сиракуза, а семейството му е било разпитано от следователите.

Съвместната оперативна група за борба с тероризма на ФБР разследва случая, след като два автомобила – единият от които натоварен с газови бутилки – се врязаха в тълпата пред концерт в „Кодак център“, убивайки двама души и ранявайки петима други.

Намушкан, разстрелян и опакован в стреч фолио: Българка уби брутално мъжа си в САЩ

Около 00:50 ч. на 1 януари празнуващите са вървели по пешеходната пътека пред залата, когато джип „Форд“ се е врязал в „Мицубиши Аутлендър“, който е излизал от близкия паркинг, заяви началникът на полицията в Рочестър Дейвид Смит.

Силата на удара е прехвърлила автомобилите през група пешеходци, които са били на пешеходната пътека, каза Смит.

Двамата пътници в мицубишито са загинали, а шофьорът е откаран в болница с наранявания, които не са животозастрашаващи. Водачът на форда също е бил хоспитализиран с животозастрашаващи наранявания, според началника.

ФБР: Взривът на границата между САЩ и Канада е инцидент

Трима блъснати пешеходци са откарани в болница, като единият от тях е с опасност за живота, съобщи Смит.

Катастрофата е предизвикала пожар, който е бил потушен от пожарникарите за близо час.

След като пламъците били потушени, първите отзовали се открили „поне дузина бензинови бутилки в и около ударилия се автомобил“.

„Въз основа на степента на опасност, свързана с тях, на мястото на инцидента се отзоваха сапьорите от полицейското управление в Рочестър и съвместната оперативна група за борба с палежите“, добави Смит.

Не е ясно какво е довело до катастрофата, нито защо бензинови бутилки са били на мястото на инцидента.

„Продължаваме да работим с федералните ни партньори, включително ФБР, за да научим какво точно е довело до тази катастрофа“, посочи Смит.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *