Смразяващ кадър: На какво се натъкнаха туристи в замъка Йорк

1

З оуи Калоу посетила популярния музей в замъка Йорк и си тръгнала разтревожена от това, което видяла.

Сградата отдавна била предполагаема гореща точка на паранормална активност, а за преживени срещи с полтъргайсти и духове съобщават много посетители.

Зоуи направила снимка на пресъздадената вътре викторианската улична сцена и забелязала призрак на фона на кадъра.

По онова време 52-годишната жена, която ръководела паранормални разследвания, не забелязала нищо странно и всички се наслаждавали на деня си.

Но когато се прибрала вкъщи, нейна приятелка, също ловец на духове, забелязала нещо, което смразило кръвта ѝ – призрачно лице се подавало в средата на снимката.

Зоуи сподели: „Бяхме в частта на музея, която представя как са изглеждали Викторианските улици, нямаше много посетители и можех да правя много снимки, докато обикаляхме експонатите. Не усетих нито забелязах нещо необичайно тогава и през целия ден нищо друго необяснимо, не се случи.

Дори не забелязах странната аномалия, която наднича от снимката – нито  тогава, нито след това. Всъщност това ми го показа Лиуела Уортън – един от членовете на нашия паранормален екип.

На снимката на г-жа Калоу присъствало нещо, което приличало на лице, което се подавало от задния прозорец на стара карета. Имало различими две очи и нос.

Нямам представа какво може да е“, каза тя. „Всеки път, когато го погледна, го виждам различно – първо ми приличаше на жена, после на дете, после сякаш се изкриви в котка.

Зоуи от Гуинед, Уелс, вярва, че това може да е просто случай на парейдолия – човешката склонност да приписва лицеви характеристики там, където такива няма. Но въпреки това тя не е успяла да разгадае мистерията.

Много съм скептична когато става дума за призраци и вярата в тях“, каза тя. „Обикновено вярвам в нещо, ако го видя със собствените си очи и винаги се опитвам да разгадая всяко потенциално доказателство, което открием, включително снимки или видеозаписи.

Опитах се да разбера изображението, като го сравних с други снимки, които бях направила по време на посещението и гледах няколко видеоклипа в YouTube на експоната в музея.

Но не можах да намеря логично обяснение за това, което се вижда на снимката. Има нещо, което прилича на прозрачен плексигласов лист отпред, за да не позволи на някой да се качи вътре. Можете ясно да видите, че вътре няма никой, няма дори манекен.

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *