След полицейско преследване: Заловиха двама тийнеджъри да карат откраднат автомобил

15-годишен открадна колата на дядо си, негов връстник се опита да избяга с нея от полицейска проверка, съобщиха от ОД на МВР – Пазарджик.

В района на пазарджишкото село Звъничево автопатрул на полицейското управление в Септември направил опит да спре колата. Водачът не се подчинил на подадения светлинен и звуков сигнал на служебния автомобил и настъпил газта в посока за Пазарджик. Автопатрулът го последвал, като междувременно били уведомени и дежурни екипи от управлението в Пазарджик.

По време на предприетите съвместни действия в района на улица „Пловдивска“ в областния град леката кола била блокирана. От нея изскочил младеж, който побягнал и опитал да се укрие. Не след дълго бил задържан, а униформените установили с учудване, че това е 15-годишен неправоспособен тийнейджър от Пазарджик.

Той пътувал заедно със свой връстник, който пък откраднал колата от дядо си. Водачът е тестван с технически средства, като пробите му за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни. Непълнолетните са задържани в ареста, с тях са работили инспектори от Детска педагогическа стая.

Автор: Величка Ачева

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *