След близо 7 часа преговори: Футболните националки на Испания обявиха край на бойкота

Женският национален отбор на Испания, който спечели титлата от световното първенство през лятото, се съгласи да прекрати бойкота, след като от футболната федерация на страната (RFEF) заявиха, че ще направят „незабавни и дълбоки промени“ в своята структура, съобщиха от централата и от синдиката на футболистките.

Решението е било взето около 05:00 часа тази сутрин след повече от седем часа преговори в хотел в Олива, на един час от Валенсия. В срещата са взели участие самите състезателки, както и служители на федерацията, на Националния спортен съвет на Испания (CSD) и съюза на жените футболистки (FUTPRO).

„Ще бъде създадена съвместна комисия между RFEF, CSD и играчите за проследяване на споразуменията, които ще бъдат подписани утре“, каза президентът на спортния съюз Виктор Франкос пред медиите.

„Играчите изразиха загрижеността си относно необходимостта от дълбоки промени в RFEF, която се ангажира да направи тези промени незабавно“, добави той.

Нито Франкос, нито Рафаел дел Амо, президент на националния комитет за женски футбол, обаче не дадоха подробности за промените, които трябва да бъдат направени, но сразкриха, че те ще бъдат обявени „скоро“.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg