След атака с дрон е взривен склад за боеприпаси в Крим, налага се евакуация

0

Д вижението на моторни превозни средства по Кримския мост е временно спряно. Това се съобщава днес в официален канал в Телеграм за ситуацията на моста, предаде ТАСС.

„Движението на автомобилния транспорт по Кримския мост е временно спряно. Лицата, които се намират на моста и в зоната за проверка, са помолени да запазят спокойствие и да следват указанията на служителите по сигурността на транспорта“, се посочва в съобщението. Причините се изясняват.

Зеленски: Кримският мост трябва да бъде неутрализиран

Назначеният от Москва губернатор на Крим Сергей Аксьонов каза днес, че Украйна е опитала да извърши нападение с дрон срещу анексирания от Русия Кримски полуостров, предаде Ройтерс.

В резултат на атаката са се взривили боеприпаси в склад в Красногвардейския район на Кримския полуостров, заяви в Telegram Аксьонов.

Кримският мост бе затворен за кратко заради въздушна тревога

Движението по кримската железопътна линия е преустановено, за да се сведат до минимум рисковете след атаката, допълни Аксьонов, цитиран от ТАСС.

„Взето е решение за евакуация на населението в радиус от 5 километра от мястото на извънредната ситуация в пунктове за временно настаняване“, каза Аксьонов.

По темата

Източник: vesti.bg