Сирийски мигранти получават 1 млн. долара за продажбата на лотариен билет

2

П рез 2024 г. братята сирийски имигранти в Калифорния ще си поделят един милион долара. Това е бонус от щатската лотария за продажбата на билета, който спечели втория по големина джакпот Powerball в историята.

Сирийският имигрант Нидал Халил продава лотарийни билети в своя калифорнийски магазин за храни и алкохол от близо 30 години. Но никога не е печелил сам, докато един от клиентите му не купува билет с печалба от 1,765 милиарда долара, предава Voice of America (VOA).

„Един служител ми се обади и ми каза: „Продадохме джакпота“. В началото не повярвах, после погледнах във Facebook и всички говореха за това. И така разбрахме, че наистина сме продали джакпота. Продадохме печелившия билет“, разказва Нидал Халил, съсобственик на Midway Market & Liquor.

Печелившият от октомврийската награда все още не се е появил. Но Халил и брат му ще си поделят бонус от един милион долара от калифорнийската лотария за това, че са собственици на магазина, продал печелившия билет.

Халил се надява, че печелившият от Powerball е един от редовните им клиенти във Фрейзър Парк, община на 120 км северно от Лос Анджелис, където той и брат му управляват Midway Market & Liquor от 1994 г. насам. Клиентката Вал Еванс казва, че печелившият не е тя.

„Не се спрях този ден и не си купих билет. Спряхме за бензин и не успях да си купя билет. Това беше лошо“, споделя Вал Евънс.

Клиентът Алън Уорън вярва, че късметът може да удари два пъти в Midway Market.

„Надявам се отново. Надявам се билетите, които току-що купих, да са печеливши“, казва той.

Халил казва, че той и брат му са работили много дълги дни като собственици на малък бизнес. 

„В лотарийното нещо, да, трябва да имаш късмет, за да продадеш или да го удариш. Но като цяло в живота късметът не идва при теб. Трябва да намериш късмета си. Трябва да работиш усилено, смята Нидал Халил.

Той планира да използва своя дял от печалбата, за да помогне на синовете си. 

„Трябва да платим данъците. Първо правителството взема своя дял, а след това аз трябва да вложа парите във фондове за колеж за децата ми, за двете ми деца“, споделя Нидал Халил.

Печалбата в магазина на Халилови е вторият по големина джакпот в историята на Powerball в САЩ.

Най-голямата награда е два милиарда долара през 2022 г. от билет, продаден на бензиностанция в Алтадена, Калифорния, която също е собственост на сирийски имигрант.

По темата

Източник: vesti.bg