Син разкри убийството на майка си в София

14

С офийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение пред Софийски градски съд (СГС) срещу мъж за убийство.

Съгласно обвинителния акт починалата и обвиняемият имали интимна връзка от няколко месеца. Тя живеела в жилище в София заедно със сина си.

На 05.08.2021 г.жената заедно с две свои приятелки заминали на почивка в Република Гърция. Пътували с автомобила на жертвата. На 14.08.2021 г. трите жени се върнали в България, но тя отишла в дома на обвиняемия също в София. На 14.08.2021 г., около 21:00 ч., тя провела разговор със сина си и му казала, че все още е на територията на Република Гърция и ще се прибере на следващия ден.

„Ще те запаля“: Мъж заля съпругата си с бензин

На 15.08.2021 г. около 12:00 ч. жената за последно провела разговор със сина си, като му заявила, че се прибира скоро.

Около 16:30 ч. тя била сама с обвиняемия в дома му, когато той внезапно решил да я умъртви, като я удуши. В изпълнение на решението си мъжът се надвесил над лежащата на дивана жена и започнал да я души, притискайки шията ѝ с ръце с различна по степен сила, като паралелно с това запушвал и притискал с ръцете си носа и устата ѝ. Действията му продължили около десет минути, в резултат на което тя починала.

Около 16:51 ч. той се обадил на тел. 112, съобщавайки, че жената е починала вероятно от инфаркт. Малко след това на адреса пристигнал екип на Спешна помощ, който констатирал смъртта.

Около 17:30 ч. обвиняемият се свързал с погребална агенция, за да транспортират тялото до хладилна камера.

След това обвиняемият се обадил на една от приятелките на починалата и те двете пристигнали в апартамента му. Дошъл и синът на убитата, на когото било обяснено, че майка му е получила белодробна емболия и е необходимо да предостави дрехи за погребението ѝ.

Задържаният за убийството в Пазарджик младеж отвлякъл момиче преди 2 г.

Синът се усъмнил в обясненията около смъртта на майка му, усъмнили го и бързите действия, предприети по погребението. Заявил, че иска аутопсия, а една от приятелките на майка му отвърнала, че няма смисъл, защото причината за смъртта е ясна. Предупредила го и да не казва на сестрата на починалата. Това още повече го усъмнило и той подал сигнал в 06 РУ-СДВР.

По сигнала било образувано досъдебно производство, тялото било иззето от погребалната агенция и било извършено съдебномедицинско изследване.

Чрез заключението на вещите лица, извършили съдебномедицинската експертиза, е установено, че смъртта на жената е насилствена, настъпила вследствие на механична асфикция. Не са констатирани болестни процеси, които да имат отношение към настъпването на смъртта. Пострадалата е била в състояние да изпитва болка, да страда физически и психически, когнитивно и емоционално да преработва случващото се. В кръвта на пострадалата не е установено наличие на алкохол и упойващи вещества.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *