Синът на израелски министър бе убит в Газа

12

Г ал Меир Айзенкот, син на израелския министър Гади Айзенкот, е бил убит в северната част на Газа, съобщиха Израелските сили.

„Старши сержант Гал Меир Ейсенкот, 25 г. от Херлизия, войник в 699-и батальон на 551-ва бригада резервни командоси, загина в сражение в северната част на ивицата Газа“, добави ЦАХАЛ в своето изявление.

Каква е цената на конфликта между Израел и „Хамас“

Баща му е началник на Генералния щаб на ЦАХАЛ от февруари 2015 г. до януари 2018 г. и служи в армията в продължение на четири десетилетия.

Айзенкот е министър в настоящото военновременно правителство от името на партията на Националното единство на Бени Ганц.

Общо 88 войници на ЦАХАЛ са били убити в Газа от 7 октомври насам.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху изрази съболезнованията си в публикация в X. „Правителството на Израел и гражданите на страната скърбят заедно с вас. Нашите герои не са паднали напразно. Ние ще продължим да се борим до победата“, написа Нетаняху.

Вижте как Израел се готви да наводни тунелите на „Хамас“

Членът на военния кабинет на Израел и бивш министър на отбраната Бени Ганц също изрази своята почит, като написа в изявление: „Нека паметта на Гал и паметта на всички онези, които паднаха в битката за родината да бъдат благословени. В негово име и в име на всички паднали войници, ние ще продължим нашата мисията“.

Източник: vesti.bg