Симона Иванова: Името на баща ми носи големи очаквания, бих дала всичко, за да съм в националния отбор

Младата волейболистка Симона Иванова е един от талантите, които попаднаха в разширения състав на националния отбор за жени под 17 години за предстоящите европейски квалификации, на които България ще бъде домакин от утре до неделя (21-23 април).

В столичната зала „Христо Ботев“ младите „лъвици“ ще имат за съперници тимовете на Кипър, Словакия и Германия, а всичките двубои на тима ни са с начало 19.00 часа.

Ден преди старта на квалификациите Симона Иванова застана пред камерите, за да сподели какво е усещането да бъдеш дъщеря на легендата на мъжкия национален отбор Евгени Иванов-Пушката и дали фактът, че носи тази фамилия увеличава и напрежението върху нея.

„Наистина има малко напрежение, когато носиш такова име и знаеш, че има големи очаквания към теб, но за мен е изключително голямо удоволствие да играя за българския национален отбор. Бих дала всичко, за да съм тук и просто да покажем всичко възможно, че България има бъдеще в този спорт“, започна Иванова.

„Баща ми винаги е до мен и каквото и да го питам, винаги ми дава съвети. Всякакви малки неща, с които да си подобря играта. Понеже играем на един и същ пост, винаги ми дава съвети за блокадата, ако имам проблеми с атаката, винаги е до мен и се опитва да ми помага за всичко“, разкрива още младата волейболистка.

По подобие на именития си баща Иванова играе на поста център, а самата тя разказва, че получава много помощ от баща си и споделя още, че е наследила от него целия му хъс за играта и готовността му да се бори за всяка една топка.

„В първия си клуб не играех като център, но след като започнах да играя на малко по-сериозно ниво, решиха да продължа пътя на баща ми и аз да съм центърът. Но не съжалявам, защото ми харесва този пост. Благодарна съм, защото баща ми може да ми помогне много така. Аз обичам той да е до мен и като го видя в публиката, да видя, че ми се усмихва и е до мен, и ме подкрепя във всяка една ситуация – бъркам или не бъркам, правя точки… Той винаги е до мен и ми помага само с присъствието си“, заяви младата волейболистка.

„Като цяло аз съм му наследила характера, но с целия му хъс за игра и това, че се бори за да има всяка топка и да направи всяка топка, с цялото му желание и всичко, просто ме вдъхновява и аз искам да съм като него“, завърши Симона Иванова.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *