Силни експлозии отекнаха в Одеса, има жертва и ранени

0

Е дин човек е загинал в Одеса, а двама са ранени след среднощна атака, съобщи началникът на Одеската областна военна администрация Олег Кипер  в приложението Telegram.

Отломки от свалени дронове са паднали върху новопостроен блок в Одеса, който още не е заселен с хора. Също така дрон, свален във въздуха, e паднал върху вилни къщи в предградие на Одеса. Възникнал е пожар, който вече е потушен, информира губернаторът на Одеска област. 

Украйна унищожи кораб на руския флот в Крим

По негова информация в  резултат на атаката е загинал 35-годишен мъж. Пострадали са двама души жена на 37 г. и момиче на 17 г.

„Пострадалите са с множество рани, в средно тежко състояние са и са приети в лечебно заведение, където им се оказва необходимата помощ“, съобщи Олег Кипер.

Основната атака с дронове бе срещу украинския черноморски град. В Одеса и региона са свалени 12 дрона, съобщават военните от силите за отбрана на Южна Украйна.

Сергей Шойгу обяви, че Русия е превзела Мариинка

Българската общност в Одеска област е трета по численост и наброява над 150 000 души според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В град Одеса живеят близо 60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район.

Русия е изстреляла по Украйна тази нощ четиридесет и шест щурмови дрона на няколко вълни, обявиха

Ракети полетяха към Одеса, силни експлозии отекнаха в града

По-рано украинските военно-въздушни сили, цитирани от Ройтерс, обявиха, че Русия е изстреляла по Украйна тази нощ четиридесет и шест щурмови дрона на няколко вълни.

От Киев отбелязаха, че противовъздушната отбрана на украинските ВВС е свалила тридесет и два от дроновете.

Украинската ПВО в свалила 28 от общо 31 дрона, изстреляни от Русия

Повечето от безпилотните летателни апарати са прехванати на територии, през които минава фронтовата линия – на изток и на запад, най-вече в Херсонска област, гласи публикацията на ВВС на Украйна в Telegram.

Източник: vesti.bg