Силни дъждове, морски бури и градушки в Гърция

Властите в Гърция предупреждават за силни дъждове, морски бури и градушки в следващите часове. От полицията в южната ни съседка обръщат внимание да се пътува само при крайна необходимост.

В последните часове започнаха отново силни валежи в няколко района на Гърция. В центъра на циклона от тази нощ попадат южната част на континентална Гърция, Пелопонес и островите в Йонийско море. От ранните часове на понеделник силни дъждове с вятър се очакват в северна част на страната, а също на егейските острови и Крит.

Очаква се частично спиране на фериботите към островите в Егейско море поради силни морски бури, съобщават транспортните агенции. Властите забраняват за утре работа на открито в рисковите за наводнения райони. От Гражданска защита предупреждават още при градушка да не се излиза навън, както и да не се стои под дървета.

В повишена готовност са силите на пожарната и Гражданска защита в цялата страна. Според прогнозите екстремните природни явления се очаква да отслабнат в ранните часове на вторник.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Източник: bntnews.bg