Сестрата на Ким Чен-ун: Зеленски прави грешка

16

С естрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун  – Ким Йо-чен, изрази мнение, че президентът на Украйна Володимир Зеленски излага на риск своята страна в конфликта с Русия, предаде „Ройтерс“, като се позова на севернокорейската агенция КЦТА.

Според нея Зеленски не само излага на риск своята страна, но иска и Украйна да се сдобие с ядрени оръжия под влиянието на своите политически амбиции.

Северна Корея с нови ракетни провокации

Ким Йо-чен допълни, че Зеленски допуска грешка, като си мисли, че ядрения чадър на САЩ може да спаси Украйна от Русия.

Според „Ройтерс“ Ким Йо-чен базира твърденията си, че Украйна иска да се сдобие с ядрени оръжия, на онлайн петиция, съдържаща подобен призив. Ким Йо-чен смята, че тази петиция би могла да е политически заговор от страна на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски. Сестрата на севернокорейския лидер не предостави никакво доказателство в подкрепа на твърденията си. 

САЩ: Разполагаме с нови информации, че Русия се опитва активно да се снабди с повече боеприпаси от Северна Корея

След като руският президент Владимир Путин обяви миналата седмица, че Москва планира да разположи тактически ядрени оръжия в Беларус, в сайта на украинската президентска канцелария бе регистрирана петиция до президентството, призоваваща Украйна да приеме на своя територия ядрени оръжия или да бъде въоръжена със собствени ядрени оръжия.

До днес следобед под петицията се бяха подписали само 611 души. Това е доста под нужните 25 000 подписа, за да има отговор от страна на Зеленски. Официални украински представители засега не са коментирали тази петиция.

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

-->

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *