Сензация: Вяра Анкова поема БНТ

Емил Кошлуков със сигурност си заминава като генерален директор на БНТ още тази есен, мълви се усилено в медийните среди. Вече втора година бившият студентски лидер оглавява националната медия без на практика да има мандат за това след провален конкурс от СЕМ, четем в „Уикенд”.

Веднага след изборите се планира депутатите да спешат регулатора да излъчи нов началник на БНТ. Кошлуков минава за особено близък до администрацията на президента Румен Радев – именно назначените от държавния глава членове на СЕМ на практика го запазиха на поста му.

Реклама

Вече се спрягат няколко нови имена за потенциални началници на телевизията. Изненадващо, едно от тях е на бившия генерален директор на БНТ Вяра Анкова, която от няколко години е в борда на директорите на Нова телевизия и се справя добре с позицията, вдигайки рейтинга и приходите на канала до невиждани до този момент нива.

Сред кандидатите за бъдещ генерален директор ще са Сашо Йовков, който обаче няма особени шансове, както и настоящия генерален директор на БНР Милен Митев. Не е ясно как обаче ще бъде посрещнат в БНТ, тъй като няма необходимия опит в телевизия.

Източник: Narod.bg