Семейството на близнаците се изселва от Цалапица

0

С емейството на близнаците от Цалапица се изселва от селото, съобщи кметът на селото Ивайло Данаилов, цитиран от „Фокус“.

От първия ден, в който бе съобщено, че двете момчета са с обвинение в помагачество за смъртта на 24-годишния Димитър Малинов, семейството е напуснало къщата. Днес вече те са заявили с категоричност, че няма да се връщат повече в селото. Дори вече са се пренесли в друго населено място. Къщата ще бъде продадена, каза още кметът. 

Според селската мълва за трагичния случай е помагал дори бащата на близнаците.

Всичко това предизвика недоволството на местните и агресията им в първия ден на протеста ескалира с хвърлянето на димки и бутане на оградата на къщата. Благодарение на жандармерийските сили не се допуснаха повече безредици.

Още напрежение и протести в Цалапица заради убийството на Димитър

Сега вече хората са по-спокойни и благодарение на призива на кмета Данаилов хората спряха да обикалят адресите на обвинените за убийството и помагачество. 

„Разбира се, ние не можем да поискаме изселване на бабата и дядото на Рангел, които живеят на края на селото. Възрастните хора са там от години, а Рангел не е живеел постоянно при тях, а само ги е посещавал.

Тази вечер протестите продължават. Кметът на селото отбеляза още, че на този етап протестиращите не настояват за оставка на регионалния директор на МВР, тъй като в негово лице те виждат човек, който се е намесил и е форсирал разследването. Но искат оставката на шефа на РПУ Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев, който е неглижирал жалбата на родителите на изчезналия Митко. Той е началник на РПУ-то от 13 години.

Протестът днес е от 19,00 часа пред РПУ Стамболийски.

Съдът гледа мярката за неотклонение на братята от Цалапица

По темата

Източник: vesti.bg