САЩ: Пълно разочарование, дадохме $500 млн. на РСМ, а напредък няма

14

„За съжаление нашата инвестиция в съдебната система на РС Македония не даде очаквания резултат“. Това признание направи американският посланик в Скопие Анджела Агелер.

РС Македония спря вписването на етноса на новородените

„Ние сме напълно разочаровани когато става въпрос за напредъка в съдебната система. До момента сме инвестирали половин милиард долара за правовия ред и справедливата съдебна система, но не виждаме подобрение и реформи, които трябваше да са факт след такава голяма инвестиция“, каза дипломатът пред местното издание „Капитал“.

ВМРО-ДПМНЕ: Нито един наш депутат няма да гласува за промените в конституцията

„В крайна сметка системната корупция в цялата страна, във всички нейни сектори, пряко вреди на гражданите на Северна Македония, а не на нас. Всички вие заслужавате едно общество, правителство, съдебна система, където има прозрачни действия и те са в услуга на гражданите“, заяви Агелер.

Османи: Отношението на опозицията към конституционните промени е политиканско

Според нея „проектите за изграждането на Коридор №8 и № 10 са най-голямата инфраструктурна инвестиция в историята на РСМ“. „Ползите за гражданите са огромни: голям брой работни места, договори с местни компании, включително и партньорство с една от най-големите американски компании, която действа на Балканите и в света. Когато това строителство приключи, пътуването ще намалее в страната и ще има свързаност с останалите партньори от НАТО, ще се увеличи търговията и РСМ ще се превърне в жизнен транспортен център“, поясни още американският дипломат в Скопие.

Източник: vesti.bg