Сандански посрещна проекта "Предизвикай себе си"

Олимпийските ни шампионки от Токио 2020 – Симона Дянкова и Лаура Траатс станаха ментори в кампанията за любителите на художествената гимнастика – „Предизвикай себе си“. Проектът има за цел да стимулира спортната култура и да достигне до максимален брой участници в продължение на 1 година.

През цялата олимпийска 2024-та „златните момичета“ на българската художествена гимнастика, ще организират майсторски класове в общо осем града у нас и по света.

Заради своята световна популярност олимпийските шампионки са получили покани за организиране на класове в Берлин, Монпелие, Барселона и Солун.

Поредицата от мастъркласове този уикенд продължи със Симона Дянкова и Лаура Траатс в слънчев и гостоприемен Сандански. Близо 100 деца от 4 клуба взеха участие в класа от поредицата на „Предизвикай себе си“ в България.

Любезен домакин на българските грации бе Спортен клуб по художествена гимнастика „Вихрен Сандански“.

Изключително топло бяха посрещнати златните медалистки от Олимпийските игри в Токио. Бъдещите „звезди“ на българската художествена гимнастика се опитаха да добият олимпийски опит за ден.

Програмата на Дянкова и Траатс включваше загрявка, работа с тяло, техника с обръч и топка. В края на майсторския клас бе сформирана своеобразна среща, която даде възможност на младите гимнастички да общуват лице в лице със своите идоли и да получат автографи и снимки за спомен. Всички деца бяха подготвили цветя и мили подаръци за своите идоли. Всички се разделиха с пожелания за успех и обещание за още срещи.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg