Руски войници: Заповедите ни са незаконни и престъпни

85

Р уски войници от полк 1439, който е от Иркутска област в Сибир, се оплакаха с видео, излъчено от независимата телевизия „Дождь”, че получават „незаконни и престъпни заповеди” от тяхното командване и са изпращани в битка без „никаква подкрепа”, предава Си Ен Ен.

САЩ обвиниха Русия в чудовищни действия с деца от Украйна

„Ние сме мобилизираните от Иркутска област, полк 1439, които бяха изпратени в Донецката народна република от град Новосибирск на 31 декември 2022 г.”, заявява войник с качулка, който чете съобщение и е заобиколен от негови колеги.

„Молим за помощ за справяне с незаконните и престъпни заповеди на нашето пряко командване… войниците от териториалната отбрана бяха превърнати в щурмови части за един ден и бяха изпратени да атакуват крепостта Авдиевка без никаква подкрепа от артилерия, комуникации, сапьори, разузнаване – за да ги избият.”

Руските войници в Украйна – студ, мизерия и отчаяние

Той добавя, че частта му е в „отчайващо положение”, защото командирите на ДНР „не се интересуват” от живота на войниците.

По време на кампанията за т. нар. „частична мобилизация” руските власти обещаха, че мобилизираните няма да бъдат пращани на бойното поле, а ще изпълняват охранителни функции в превзетите в Украйна територии.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *