Руска учителка запали училище, подкрепяла Украйна

2

Р уска учителка е задържана за подпалване на училище, без да причини жертви, след като в интернет видеоклип заявила „подкрепата си за украинската армия“, съобщи местният Следствен комитет в Чебоксари, предаде АФП.

Според руските канали в Telegram Mash и Shot Галина С. е била манипулирана от „украински измамници“, които също така са я насърчили да вземе пари назаем.

Пенсионерка обяви руските убити, осъдиха я на затвор

Руските власти я обвиняват, че е публикувала в интернет „видеоклип в подкрепа на украинската армия“, преди да „подпали училище“ в Чебоксари, в централна Русия.

„Пожарът е бил бързо потушен и никой не е пострадал“, се каза в изявление на местния Следствен комитет.

Започнало е разследване за „терористичен акт“, а учителката е задържана под стража за два месеца, се посочва в съобщението.

От началото на руската офанзива в Украйна през февруари 2022 г. много хора бяха арестувани, след като бяха обвинени в подготовка на саботажни действия или противопоставяне на войната.

Кремъл погна бившия премиер Михаил Касянов

Според канала Telegram Shot с учителката са се свързали украинци, представящи се за агенти на руските служби за сигурност (ФСБ).

По тяхно нареждане тя е взела пари назаем от роднините си, които са се притеснявали за нейното „странно поведение“ още от миналото лято, според Mash.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *