Русия ще разследва оскверняването на Паметника на съветската армия в София

Ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин възложи разследване и образуване на наказателно дело за оскверняването на Паметника на съветската армия в София, предаде руската държавна агенция ТАСС, като цитира съобщение от ведомството.

Политически реакции и размяна на реплики след поредното посегателство срещу Паметника на съветската армия

ТАСС отбелязва, че в столицата на България е извършен вандализъм спрямо Паметника на съветската армия, като група футболни привърженици са нападнали палатковия лагер на защитници на монумента и са увредили гранитна плоча в основата му.

„Председателят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин възложи на главното следствено управление на ведомството да разследва съвместно с министерството на външните работи на Русия факта на оскверняване на паметника, издигнат в чест на съветските воини освободители в София. В рамките на разследването ще бъдат взети мерки по установяването на самоличността на лицата, отговорни за извършването на това престъпление. За техните действия ще бъде изготвена наказателно-правна оценка“, се казва в съобщението на СК до ТАСС.

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *