Русия твърди, че е ударила военна инфраструктура на Украйна с крилати ракети string(7) „rss.php“

0

Ф регата от руския Черноморски флот е атакувала с четири крилати ракети обекти от военната инфраструктура на Украйна, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

Победа на Русия край Авдеевка

„Екипажът на фрегата от Черноморския флот получи задача за нанасяне на удар с крилати ракети „Калибър“ в най-кратки срокове по военната инфраструктура на противника“, съобщи министерството в Telegram.

То добави, че „набелязаните цели“ са били поразени. Ройтерс не можа да провери по независим начин това твърдение.

Засега няма коментар от страна на Украйна за поразената през нощта инфраструктура.

Ройтерс не можа да установи непосредствено кога е извършено нападението. Видеозапис от атаката, публикуван от министерството в „Телеграм“, показва кораб, който изстрелва ракети, както изглежда, на зазоряване, но на други кадри от същото видео се вижда дневна светлина.

Мащабна атака на Украйна срещу Крим

Военноморските сили на Украйна съобщиха, че снощи руските военноморски сили са държали на бойно дежурство в Черно море две подводници с общо оборудване до осем ракети „Калибър“.

„Нивото на ракетна заплаха е високо“, заявиха военноморските сили на Украйна в „Телеграм“.

Черно море се превърна в ключов терен на бойните действия в продължаващата вече 21 месеца война. Засилените въздушни и морски атаки на Украйна срещу руски военни обекти там повредиха плавателни съдове и заводи за ремонт на кораби в пристанището на Севастопол, наред с други цели.

Москва използва Черноморския флот, за да нанася удари на далечни разстояния по Украйна. Но за президента Владимир Путин водите – които се свързват със Средиземно море – са и важен плацдарм за използване на сила в Близкия изток, Европа и Запада, отбелязва Ройтерс.

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

-->

Източник: vesti.bg

You May Also Like