Русия: Свалихме британска стелт ракета

80

Р уското министерство на отбраната днес за първи път обяви, че е свалило британска стелт ракета със среден  обсег „Сторм шадоу“ (Storm Shadow), предаде „Ройтерс“.

Великобритания съобщи миналата седмица, че ще предостави такива ракети на Украйна.

Какво става, големи експлозии в Луганск

Руското министерство твърди в ежедневната си сводка за войната в Украйна, че е свалило британската крилата ракета, както и ракети американско производство с по-малък обсег за установка ХАЙМАРС (HIMARS) и ракети ХАРМ (HARM). Агенция „Ройтерс“ отбелязва, че не е успяла да потвърди достоверността на тази информация от независими източници.

Великобритания беше първата страна, която предостави на Украйна крилати ракети с по-голям обсег, които ще позволят на украинските сили да поразяват руски войски и снабдителни центрове далеч зад фронтовите линии, докато тече подготовката за контраофанзива.

Украйна получи оръжие, способно да порази Русия

Москва обяви вчера, че Украйна е използвала ракетите, за да нанесе удари по промишлени обекти в контролирания от Русия град Луганск в Източна Украйна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви днес, че се отнася „изключително негативно“ към британското решение да предостави ракетите.

„Великобритания твърди, че е начело сред страните, които продължават да заливат с оръжия Украйна“, заяви той пред репортери.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *