Русия изкара Тихоокеанския флот

46

Р уският министър на отбраната Сергей Шойгу днес осведоми президента Владимир Путин за военни учения, провеждани от Тихоокеанския флот, предаде „Ройтерс“.

Руската държавна телевизия излъчи кадри, на които Шойгу казва на Путин, че тренировките включват търсене и унищожаване на подводници и военноморски формирования, както и практическа артилерийска стрелба по въздушни и военноморски цели.

Отношенията между Русия и Китай „навлизат в нова ера“

„Първият етап на внезапната проверка наистина беше извършен на много високо ниво. Бих искал да изкажа благодарността си на всички, които участваха в организирането на ученията“, заяви в отговор държавният глава на Русия.

„За нас е очевидно, че днес имаме ясни приоритети за използването на въоръжените сили и това се отнася най-вече за украинското направление и за всичко, свързано със защитата на нашия народ в Донбас, в другите нови територии“, каза още Путин.

Китай прати военен номер едно в Русия

„Но никой не е отменил задачите по развитието на флота, включително и на тихоокеанския театър, така че Ви моля да продължите тази работа“, подчерта руският президент. 

Ученията се провеждат в момент, в който китайският министър на отбраната Ли Шанфу е на посещение в Москва, отбелязва „Ройтерс“. 

Източник: vesti.bg