Румънски съд остави Андрю Тейт в ареста

1

Р умънски апелативен съд отхвърли днес новото искане за освобождаване под гаранция на Андрю Тейт – противоречивия инфлуенсър, разследван заедно с брат си за трафик на хора и изнасилване, предава БГНЕС.

На 21 януари съдът в Букурещ удължи задържането на двамата мъже с 30 дни, тъй като разследването продължава по подозрения за принуждаване на жени да проституират като част от организирана престъпна група.

Братята Тейт наеха адвоката на Майк Тайсън

36-годишният Тейт и 34-годишният му брат Тристан отричат обвиненията от момента на арестуването им в края на декември.

Американският му адвокат Тина Гландиан заяви, че задържането зад решетките без повдигнати до момента обвинения е нарушение на правата на двамата мъже. Братята се преместиха в Румъния преди няколко години, а Гландиан заяви, че Тристан има малък син, който се е родил след ареста му.

„Не смятам, че съществува опасност да избягат“, каза Гландиан на пресконференция:

„От април насам те знаят, че има разследване, и ако са възнамерявали да избягат… са можели да напуснат Румъния. Не са го направили, те имат връзки тук, в страната.“

Андрю Тейт е намирал млади момичета в социалните мрежи

Твърди се, че братята и двамата румънци, които също са задържани, са извършвали трафик, набирали са и са експлоатирали жени, като са ги принуждавали да извършват „порнографски действия с цел да произвеждат и разпространяват такива материали“ онлайн.

Според прокуратурата румънската полиция е нахлула в няколко имота, свързани с братята Тейт, и е иззела много от активите им, включително колекция от 15 луксозни автомобила, 14 часовника и „парични суми“ в различни валути, възлизащи общо на „около 18 млн. леи (3,6 млн. евро)“.

Тейт придоби известност през 2016 г. с участието си в британското телевизионно риалити шоу „Биг Брадър“, но беше отстранен, след като се появи видеозапис, на който се вижда как напада жена.

След това той се обърна към платформите на социалните медии, за да популяризира своите възгледи, преди да бъде забранен за женомразки забележки и реч на омразата.

На Тейт беше разрешено да се върне в Туитър, след като милиардерът Елон Мъск купи компанията. В момента неговият акаунт на Тейт под името Кобрата има 4,8 милиона последователи.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *