Румъния удължи задържането на инфлуенсъра Андрю Тейт

0

Р умънският съд удължи днес задържането на противоречивия инфлуенсър Андрю Тейт, който е разследван заедно с брат си за предполагаем трафик на хора и изнасилване, съобщи БГНЕС.

36-годишният Тейт и 34-годишният му брат Тристан бяха арестувани в края на декември миналата година и оттогава румънските съдии удължават задържането им всеки месец.

Според румънската правна система, предварителното задържане може да бъде удължено до максимум 180 дни в очакване на евентуално повдигане на обвинение.

„Беше пълен ад“: Влиянието на Тейт няма граници

Съдът в Букурещ реши да удължи задържането им с още 30 дни – решение, което може да бъде обжалвано.

Според медийния им екип последното удължаване на срока е оставило братята „без думи“.

„Значителните материални щети, които са претърпели, са нищо в сравнение с моралните. Техният имидж е непоправимо увреден“, се казва в съобщението.

Братята продължават да отричат всички повдигнати срещу тях обвинения.

Тейт, бивш кикбоксьор от британско-американски произход, който има милиони последователи в интернет, заедно с по-малкия си брат и две румънки, са разследвани по обвинение в „създаване на организирана престъпна група, трафик на хора и изнасилване“.

Румънски съд остави Андрю Тейт в ареста

В рамките на разследването румънската полиция нахлу в няколко имота, свързани с братята Тейт, и иззе много от активите им, включително колекция от луксозни автомобили.

В съдебен документ от януари се казва, че жена от Обединеното кралство е била „вербувана“, след като се влюбила в Андрю Тейт, който по-късно я довел в Румъния „с цел сексуална експлоатация“.

През 2016 г. Тейт участва в британското телевизионно риалити шоу „Биг Брадър“, но е отстранен след появата на видео, на което се вижда как напада жена.

След това той се насочва към платформите на социалните медии, за да популяризира спорните си възгледи, преди да бъде забранен заради забележки против жените и реч на омразата.

На Тейт беше разрешено да се върне в Туитър, след като южноафриканският милиардер Илон Мъск купи компанията.

Източник: vesti.bg