Румен Гечев: ДПС няма как да е опозиция с толкова ключови позиции в НС

„Продължаваме промяната“ изпълнява обслужважи функции на ГЕРБ и ДПС и това ще бъде наказано от избирателите. Той даде за пример гласуването на ръководствата на парламентарните комисии. Това заяви в „Денят започва с Героги Любенов“ депутатът от „БСП за България“ Румен Гечев.

„Ние взехме решение да не участваме в този цирк, да заявим ясно своята позиция и да излезем от парламента. И за наша радост, нашата позиция беше последвана от ИТН и партия „Възраждане“. Така опозицията излезе и не присъства в този кадрови цирк, който бе разигран от новата политическа сглобка ГЕРБ, ПП и ДПС“, изтъкна той.

Според проф.Гечев новата политическа сглобка е ГЕРБ, ПП и ДПС.

„Тази сглобка е подигравка с българските избиратели, тъй като ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ги излъгаха. Месеци наред слушахме остра, дори не-европейска, критика от едната и от другата страна, а изведнъж „плеснаха с ръци и се прегърнаха“. Какво ли ги накара да направят такава драматична промяна и да заплюят в лицето избирателите си? Очевидно тук става въпрос за власт и интереси“, посочи той.

БСП не иска да участва в такава „паралелна държава“, тъй като освен че двете партии се съюзиха, в управлението е и ДПС, заяви той и уточни, че когато една партия подкрепя бюджета и кадровата политика на управляващите, и когато една партия, която твърди, че е в опозиция, а е на много ключови места и в парламента, и в регулаторните органи, то тя няма как да бъде опозиция.

„По отношение икономиката на България, има две ключови комисии, които са свързани с финансовите потоци и с контрола и управлението на правителството. Това са комисиите по икономическа политика и бюджетната комисия. И двете комисии са дадени на „опозицията“ ДПС“, каза Гечев.

Вижте целия разговор.

Източник: bntnews.bg