Росен Костурков от ПП-ДБ няма да участва в следващите избори

Депутатът от ПП-ДБ Росен Костурков съобщи във Фейсбук профила си, че няма да участва в предстоящите избори за Народно събрание и по всяка вероятност – в никой друг вот.

Решението Костурков е обмислял в продължение на няколко месеца. Посочва, че с ПП са влезли в политиката, за да променят тази среда и малко по малко успяват. „Но за съжаление, скоростта с която тази среда променя нас е много по-голяма“, пише той.

„За съжаление, за да си ефективен в политическите среди в България трябва да владееш лицемерието, трябва да си нагъл и нахален, трябва да нямаш, а пази Боже, да си отстояваш принципите си, трябва да си готов във всеки един момент да забиеш нож в гърба на съратника си, както и да си готов да получиш такъв, трябва да можеш безскруполно да лъжеш и да очерняш, трябва да се разделиш с представите си за категории като морал, етичност, честност… човечност е непозната дума. (…)

Няма и да се опитам да правя отчет за свършеното от мен за тези 30 месеца в активната политика, както правят някои колеги, защото постиженията са плод на колективна визия, колективни усилия, на напрегнати дни и безсънни нощи на цели екипи, а не на един човек. Но, ако съм успял да дам надежда за промяна към добро на хората, ако съм успял да помогна дори само на 2 села, на 2 семейства, на 2 деца…, а те са много повече, си е заслужавало“, пише Костурков във Фейсбук.

Ето и цялата му публикация

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Източник: bntnews.bg