РИК на Сърбия отхвърли искането за касиране на изборите

2

Р епубликанската избирателна комисия (РИК) отхвърли петицията на коалицията „Сърбия срещу насилието“ с искане за анулиране на изборите с обяснението, че гореспоменатата коалиция на градските избори в Белград „няма право да подава петиция до РИК“.

Центърът на Белград е блокиран от протестиращи (СНИМКИ)

Заместник-председателят на Републиканската избирателна комисия Марко Янкович каза, че упълномощените представители на изборната листа на „Сърбия срещу насилието“ са подали петицията до Градската избирателна комисия на Белград (ГИК), която заяви, че въпросът не е в нейната юрисдикция и го препрати към РИК.

„В документа се иска анулиране на резултатите от всички пунктове в рамките на юрисдикцията на комисията въз основа на факта, че изборите са проведени в атмосфера на грубо нарушение на правилата и че целият изборен процес е незаконен“, каза Янкович.

Протестите в Белград не стихват, студенти готвят нови блокади

Той добави, че коалицията „Сърбия срещу насилието“ е обжалвала пред Върховния съд в Белград, който е отхвърлил жалбата като неоснователна и повторил, че Градската избирателна комисия в Белград няма юрисдикция по въпроса.

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *