Рецидивисти танцуваха върху паметника „Майка България“ във Велико Търново

2

Д вама криминално проявени, поругали паметника „Майка България“, са задържани във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията.

Полицейските служители се самосезирали от видеоклип, качен в социалните мрежи, на който се виждат двама мъже, качени на паметника, извършващи непристойни движения. Мъжете са установени – на 41 и 47 години, от село Шереметя и от Велико Търново. Двамата са известни на полицията и осъждани. Задържани са за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.  

Видеоклипът е бил качен в платформата „ТикТок“. На него се виждат двама мъже, качени върху паметника, пазещ паметта на загиналите във войните. Поредната вандалска проява върху паметника “Майка България“ предизвика възмущение сред обществеността.

Агенция „Фокус“ припомня, че това е второто поругаване на монумента в рамките на по-малко от година. През ноември 2022-а неизвестни до момента извършители отмъкнаха метален щик от фигурата на войник, част от паметник „Майка България“. Този случай завърши положително, тъй като се намери дарител, който помогна за възстановяването на крепежния елемент.

От Община Велико Търново заявиха, че планират поставянето на видеокамери в района, за да избегнат подобни прояви, но идеята им така и остава нереализирана към този момент.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *