Разполага ли Украйна с достатъчно енергийни ресурси, за да изкара зимата?

0

У крайна разполага с достатъчно енергийни ресурси, за да изкара зимата. Това заяви украинският министър на енергетиката Херман Халушченко, предаде Ройтерс.

Полша: Руският империализъм няма да спре в Украйна, ако не бъде изобличен

Той обаче предупреди, че при руски атаки може да бъдат повредени мрежите за доставки на електроенергия.

„Разполагаме с достатъчно енергийни ресурси, в това отношение се чувстваме спокойни. Въпросът е доколко бъдещите атаки могат да повлияят на доставките“, заяви министърът.

През последните няколко седмици Русия е атакувала украинската енергийна инфраструктурата 60 пъти, съобщи Киев в сряда. Това засили опасенията, че Москва може би вече е започнала да взима под прицел електропреносната мрежа на страната за втора поредна зима.

Напрежението на границата между Полша и Украйна расте

Миналата зима хиляди руски безпилотни самолети и ракети поразиха украинската енергийна инфраструктура, което доведе до мащабни прекъсвания на електрозахранването.

Галушченко заяви, че Украйна очаква Русия да възобнови масовото изстрелване на безпилотни летателни апарати и ракети по енергийната инфраструктура, след като температурите паднат и се задържат под нула градуса по Целзий.

Южна Корея ще помага на Украйна в производството на дронове

Досега през тази есен Украйна се радваше на необичайно топло време, но се очаква температурите да паднат под нулата в Киев и на други места в страната още през следващата седмица.

Източник: vesti.bg