Разплита се жестокото убийство в РСМ: Замесиха бащата на момичето

0

М инистърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски съобщи на пресконференция днес, че момичето Ваня Гьорчевска е било отвлечено пред входа на дома си, след като баща ѝ предварително е споделил с организатора информация за часа на излизането ѝ.

„Както вече знаете, мотивът е „користна цел”, при което едно от лицата, съгласувано и със знанието, според личното знание на член на семейството, е организирало извършването на престъплението с цел изнудване за пари от майката на непълнолетното момиче, от което впоследствие всички замесени биха се облагодетелствали материално“, посочи Спасовски на съвместната пресконференция с прокурора Гаврил Бубевски.

Брутално убийството на 14-годишно момиче в РСМ, един от заподозрените избягал в България

Бащата на Гьорчевска е задържан, разпитан е и ще бъдат взети мерки по указание на прокуратурата.

По-рано бе съобщено и за убийството на 74-годишен жител на Велес. Спасовски посочи, че няма нищо общо с убийството на момичето, но той е имал неразрешени отношения с един от заподозрените. Автомобилът му „Ситроен“ е използван за отвличането на момичето.

МВР с информация за македонеца, заподозрян за бруталното убийство на 14-годишно момиче

„С това превозно средство момиченцето е било изведено от входа на блока, в който са живеели, тъй като според показанията на заподозрените бащата е съобщил на организатора за деня и часа на излизането ѝ“, каза Спасовски.

Министърът изказа съболезнования на близките на жертвите и обяви, че укриващият се и извършител на убийството на Ваня ще бъде изправен пред съда.

Според съобщения в медиите, мъжът, който се издирва е с прякор Палчо, а днес на пресконференцията Спасовски каза, че той и адвокатът му са избягали с автомобил към Белград, а след това към България. Той се издирва, а прокурорът от Скопие Гаврил Бубевски подчерта, че срещу него ще бъде издадена международна заповед.

Източник: vesti.bg