Разкриха подробности за ареста на пернишкия прокурор Бисер Михайлов

0

П рокурорът от Перник Бисер Михайлов остава в ареста за 72 часа, предстои да му бъде повдигнато обвинение. Това каза пред медиите градският прокурор на София Илиана Кирилова.

Тази сутрин бе обявено, че Михайлов е задържан за 72 часа заради побой над съпругата му. Софийска градска прокуратура (СГП) ръководи разследване за нанесена средна телесна повреда в условията на домашно насилие. 

Адвокатът на прокурор Бисер Михайлов: Два пъти е каран до болницата през нощта заради високо кръвно

Станал е скандал в дома на прокурора, каза Кирилова.

В ранните часове на днешния ден е получено съобщение, че магистратът е нанесъл телесна повреда на жена си в условията на домашно насилие. Дежурен следовател при СГП е посетил местопроизшествието, като е извършил оглед и е образувал досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда в условията на домашно насилие. Извършени са разпити на свидетели и освидетелстване на лица. Ще бъде назначена съдебно-медицинска експертиза и делото ще бъде докладвано на прокурор при СГП, който да извърши преценка дали са налице достатъчно данни за привличане на магистрата в качеството на обвиняем и съответно за взимане на мярка за неотклонение спрямо него.

Дъщерята на пернишкия прокурор Бисер Михайлов е съобщила за побоя над майка си

Държавното обвинение ще иска от съда Михайлов да остане в ареста, защото деянието е с висока степен на обществена опасност. Освен това той живее под един покрив с жертвата.

Пострадалата жена разказала, че ѝ се губят моменти от снощния скандал. По това разследващите съдят, че тя може да е загубила съзнание за определено време.

Съдебномедицинска експертиза ще установява дали се касае за лека или средна телесна повреда. По тялото на прокурора също има следи от одраскване, като ще се проверява дали са от инцидента снощи.

Задържаха за побой прокурора от Перник Бисер Михайлов

Конфликтът първо е започнал вербално, а след това се е стигнало и до физическа разправа, казаха от прокуратурата. 

Допълнително полцията в Перник ще разпитва свидетели, за да стане ясно дали снощният скандал е единична проява или и преди е  имало разпри.

Дъщерята на семейството казала, подавайки сигнала, че обстановката била спокойна, след което родителите ѝ се скарали. Тя била в друга стая, когато разправията започнала.

Източник: vesti.bg