Радев обяви кога ГЕРБ-СДС му връщат първия мандат

7

П резидентът Румен Радев обяви кога в понеделник ГЕРБ-СДС му връщат първия мандат. Той заяви, че това ще се случи в 15.00 часа.

ГЕРБ ще приеме експерти от ДПС и ИТН за правителство

„За работещо правителство е необходимо да има устойчива политика, ясни принципи и стабилни основи“, заяви президентът във връзка с опитите да бъде сформиран кабинет с първия мандат.

„Не е въпрос на търсене, не е въпрос на лотария“, коментира Радев търсенето на още пет гласа, с които да се осигури необходимата подкрепа за правителство на ГЕРБ-СДС.

Среща на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в парламента

Имената на министрите все още се пазят в тайна.

Teменужка Петкова от ГЕРБ-СДС обяви по-рано пред NOVA, че ще приемат експерти от ДПС и „Има такъв народ” в кабинета, който Мария Габриел ще предложи с първата папка.

Радев отказа да коментира политически теми с думите „не искам да разваляме празника на децата с политическо злободневие“.

Държавният глава е в Ямбол, където заедно с министъра на младежта и спорта Весела Лечева откри национален турнир по утринна гимнастика и инициативата „Спортувай с президента“. В двете спортни мероприятия участват над 500 деца от цялата страна.

Източник: vesti.bg