Радев: Варварското унищожаване на паметници изостря силно общественото противопоставяне

79

В арварското унищожаване на паметници не е само опит за заличаване на историята, но и изостря силно общественото противопоставяне. Защото разрушаване на един паметник води неизбежно до отрицанието на друг паметник. Това каза държавният глава Румен Радев пред журналисти по повод демонтажа на Паметника на Съветската армия. 

БСП и „Възраждане“ внасят доклад за референдум за Паметника на съветската армия

По думите му, който няма решение за настоящето и визия за бъдещето, воюва с миналото.

В момента е в ход агресивно настъпление срещу държавността, историята и паметта. Текат разрушителни процеси, които насаждат разделение и нетърпимост в обществото, заяви президентът.

ПП с позиция за Паметника на Съветската армия

И тези, които посегнаха на символите на държавността, националния празник, българския флаг, и които се готвят да похитят и Конституцията, днес режат нашата история парче по парче. Зрее дълбоко обществено възмущение, което неизбежно ще има политически последици, коментира Радев. Нека никой да не си прави илюзията, че българите няма да гледат безучастно посегателствата срещу нашата история, което е реално и посегателство на нашето бъдеще като народ, каза още президентът. 

По отношение на държавния бюджет Радев заяви, че ще вземе отношение по закона, когато той пристигне в Президентската институция.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *