Путин: В Русия се доставят незаконни оръжия от Украйна

21

„В Русия се доставят незаконни оръжия от Украйна“, заяви руският президент Владимир Путин на оперативно съвещание със Съвета за сигурност на Руската федерация, предаде „Фокус“.

„Трябва да помислим как оръжията и боеприпасите влизат нелегално на територията на Руската федерация. Между другото, включително от територията на Украйна. Не за нашите войски, но такива оръжия все още влизат на територията на Русия от територията на Украйна“, каза Путин.

Путин: Броят на руските спътници трябва да нарасне няколко пъти

В тази връзка, той посочи: „трябва да разгледаме всички тези канали, да разгледаме как са организирани ведомствените мерки за контрол и да видим какво трябва да се направи допълнително, за да се укрепи регулаторната рамка“.

Президентът на Русия предложи Съветът за сигурност да обсъди общо въпроса за трафика на оръжие на територията на Руската федерация:

„Този ​​въпрос винаги е важен, сега няма да навлизам в подробности и детайли, но днес е особено важен, имайки предвид условията, в които живеем, в които се намира страната“.

Путин към Унгария: Българските такси няма да попречат на доставките ни на газ

„Като цяло тук има голям комплекс от въпроси. Днес имаме двама говорители – (началникът на Руската гвардия) Виктор Василевич Золотов и (началникът на руското МВР) Владимир Александрович Колоколцев. Ще помоля колегите да докладват по-подробно, но моля и всички останали да се включат в обсъждането на проекта за решение на днешното ни оперативно съвещание“, допълни Путин.

На срещата Присъстваха още председателите на Съвета на федерацията и Държавната дума Валентина Матвиенко и Вячеслав Володин, заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев, секретарят на Съвета за сигурност Николай Патрушев, министърът на отбраната Сергей Шойгу, директорът на ФСБ Александър Бортников, ръководителят на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин, специален представител на президента по въпросите на околната среда, екологията и транспорта Сергей Иванов.

Източник: vesti.bg