Путин вкарва икономиката на Русия във военно положение

258

Р уският президент Владимир Путин подписа днес указ, по силата на който компании, неизпълнили в срок дадените им от държавата военни поръчки, могат да бъдат поставяни под „външна администрация“, предаде „Ройтерс“.

Указът на практика поставя руската икономика във военно положение, въпреки че официално такова в страната да не е обявено, освен в частично или напълно окупираните украински Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска области.

Русия и Китай срещу всички на Г-20

По силата на указа на президента министерството на икономиката на Русия има пълното право да отстранява управата на всяка неизпълнила навреме поръчките компания и да назначава на нейно място нова външна за дружеството администрация.

През октомври Путин наложи военно положение в окупираните зони на Украйна, но се въздържа да стори същото и в самата Русия.

Икономиката на страната обаче все повече минава във военновременен режим, като фабрики и заводи работят на три смени, за да осигурят нужните на армията, опитваща се да окупира големи части от Украйна, материали и продоволствие.

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

-->

Източник: vesti.bg