Прокурорската колегия на ВСС остави без разглеждане оставката на Иван Гешев

Единодушно – с 8 гласа „за“, прокурорската колегия на ВСС остави без разглеждане оставката на бившия главен прокурор Иван Гешев. Причината – след предсрочното му отстраняване от поста той вече не е прокурор и поради това няма как да бъде освободен като магистрат от длъжност, която той не заема.

Гешев беше освободен от поста на 15 юни с указ на президента. Вчера бившият обвинител номер едно обвърза бавенето на произнасянето като опит да бъдат спрени амбициите му за политическа кариера. Дали Иван Гешев ще получи 20 заплати обезщетение при напускане на съдебната система, ще решава изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов, обясниха членове на ВСС.

„Ще кажа нещо реторично. Много ми е интересно, ако Гешев се е считал за прокурор, дали от 15 юни е работил някъде и е посещавал Съдебната палата? Вчера аз го видях, че не беше на работа. Това показва според мен, че самият той много добре съзнава, че от 15 юни няма качеството си на магистрат. Какво цели с тези искания – всеки разумен човек може да отговори. Вие какво отговаряте? Реклама“, заяви Огнян Дамянов – член на ВСС.

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *