Прокуратурата разследва случая с изписаното със счупен крак бебе

0

В оди се разследване във връзка със сигнал за бебе, изписано от болницата в Благоевград със счупен крак.

Това каза районният прокурор на Борислав Ковачки. „Разпитани са всички служители на лечебното заведение, които са имали контакт с детето и са полагали грижи за него“, допълни той.

Новородено, прието в болница с жълтеница, е изписано със счупен крак

„На този етап има много неизяснени обстоятелства“, посочи районният прокурор и допълни, че към момента не се установява виновно поведение на конкретно лице. 

Здравният медиатор на община Симитли Методи Методиев каза, че бебе на семейство от Общината е постъпило в отделението по неонатология на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Благоевград на 1 април с бебешка жълтеница и лека настинка.

Детето е изписано на 5 април, като от лечебното заведение са съобщили на семейството, че детето е с травми. По време на престоя за лечение, детето е транспортирано до столичната болница „Пирогов“ за шиниране на крайник, след което е върнато в благоевградската болница. 

Директорът на МБАЛ-Благоевград д-р Огнян Митев каза за БТА, че е категоричен, че вина в служителите няма, но истината за случая трябва да бъде изяснена. Около обяд от болницата ще представят пред медии документи и информация, с която разполагат по случая. 

Източник: vesti.bg