Прокуратурата даде на съд мъжа, разлепил некролози на жив съдия

Районната прокуратурата в София даде на съд мъжа, разлепил некролози на жив съдия. Това съобщиха от държавното обвинение.

На 12 декември миналата година в сградата на Софийски районен съд на бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев“ мъжът извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Той депозирал в деловодството на Софийска районна прокуратура „Искане“, включващо следното текстово съдържание: „Видях лично как днес около 0 часа и 0 минути съдия Станислав Седефчев възкръсна…убеден съм, че скоро ще се появи на работа.“

Към депозираното „Искане“ били приложени 2 „антинекролози“, на които имало снимка на съдията от Софийски районен съд. На „антинекролозите“ пишело „Блага Вест !!!“ и „на 12.12.2023 г. възкръсна нашият любим съдия Станислав Седефчев Амин!“, като на горепосочените два „антинекролози“ било отбелязано, в долния им десен ъгъл, че били от „Прокуратурата“.

Деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм – в сграда на български съд е било демонстрирано неуважение към различни органи на съдебната власт, както и неуважение към човешкия живот. То е извършено с изключителна дързост. Мъжът разпространил видеоклип в интернет платформата, в който било заснето депозирането на „Искането“ и на който се виждат и други листа, наподобяващи некролози, със следните заглавия: „Скръбна вест“ и с текстово съдържание, съобщаващо за настъпилата смърт на съдията.

Първата проява на мъжа е от юли миналата година, а след това некролози бяха залепени и през ноември.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Източник: bntnews.bg