Прокуратурата в Благоевград започна разследване на инцидента с хеликоптера

1

О кръжна прокуратура-Благоевград ръководи досъдебно производство относно инцидента с хеликоптер край с. Гърмен, при който пилотът на летателното средство е загинал. Във връзка с инцидента е образувано досъдебно производство за престъпление.

В хода на първоначално проведените следствени действия е установено, че пилотът на летателния апарат е изпълнявал въздушно пръскане на горски територии край с. Гърмен. След като е приключил дейностите в четвъртък, за които е бил ангажиран, пилотът на хеликоптера е излетял около 07:30 часа в петък от стадиона на с. Гърмен при намалена видимост (гъста мъгла), за да се прибере в базата на фирмата.

Обявиха причината за падането на хеликоптера край Гърмен

В петък в 12:50 часа в РУ – Гоце Делчев е получен сигнал за излетял хеликоптер от стадиона на с. Гърмен с дестинация до с. Цалапица, област Пловдив. Към момента на подаване на сигнала хеликоптерът и пилотът са в неизвестност.

В хода на издирвателните мероприятия в 19:20 часа в петък хеликоптерът е установен в местността „Голек“, в землището на с. Гърмен, в гориста, трудно достъпна пресечена местност, отстояща на около 1,5 км от самото село. Установено е и тялото на загиналия пилот.

Намериха изчезналия хеликоптер, правят огледи на терен, какви са версиите

Уведомен е дежурен окръжен прокурор при Окръжна прокуратура-Благоевград и е образувано производство с първото действие по разследването – оглед на местопроизшествие.

Извършен е и повторен оглед. Процесулано-следствените действия продължават с разпити на свидетели, като ще бъдат назначени и необходимите експертизи за установяване на причините за инцидента. Работи се по всички възможни версии.

По темата

Източник: vesti.bg