Проверяват инцидент с атракционно корабче по Дунава

0

С игнал до Районна прокуратура в Русе е изпратен от пасажери на атракционно корабче, което е претърпяло инцидент в петък привечер. Тогава екипажът на корабчето е изгубил управлението и плавателният съд се е ударил в друг закотвен кораб, предаде БНР.

Освен прокуратурата, за случая вече са уведомени ръководствата на Морска администрация, дирекция „Речен надзор“, областния управител и кметът на Русе.

Две деца са с наранявания след инцидент в морето в Бургас

На 2 юни около 18:00 ч. на атракционното корабче са пътували около трийсетина туристи – възрастни и деца. На връщане по маршрута до Дунав мост и обратно обаче екипажът губи управлението и по думите на пасажерите корабчето се е носело свободно по течението на реката и приближавало застрашително акостиралия кораб „София“.

Атракционното корабче действително се удря в пасажерския моторен кораб. При сблъсъка децата изпаднали в паника, а възрастните са били стресирани. Благодарение на екипажа на друг плавателен съд положението е овладяно и няма пострадали.

Експерти на дирекция „Речен надзор“ вече извършват проверка, която да установи какви са причините за инцидента и има ли план за действие при аварийни ситуации.

Източник: vesti.bg