Пригожин нарече руското командване: „клоуни“

6

С обственикът на руската частна военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин заяви, че наемническата му група ще продължи да се сражава в Украйна, ако на неговите войници бъде предоставена отделна част от фронтовата линия, без да му се налага да разчита „на клоуните“, които според него командват голяма част от руските въоръжени сили, предаде „Ройтерс“.

Пригожин, който днес празнува шестдесет и втория си рожден ден в тренировъчен лагер, също така потвърди, че неговите хора най-после ще напуснат украинския град Бахмут на 5 юни, след като го предадат на руската армия. Наемниците от „Вагнер“ превзеха опустошения град в края на май след продължила месеци война на изтощение.

Пригожин иска разследване на високопоставени руски служители

Превърналият се в наемник ресторантьор си спечели широка известност по време на продължаващата вече 15 месеца война в Украйна и редовно отправя обиди срещу най-високопоставените командири на руската армия, посочва „Ройтерс“.

Евгений Пригожин най-често критикува представянето на министъра на обраната Сергей Шойгу и началника на генералния щаб Валерий Герасимов. Нито един от двамата не е отговорил публично на обидите му.

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

-->

Източник: vesti.bg