Премиерът на Северна Македония с ново провокативно изказване за България

Премиерът на Република Северна Македония с ново провокативно изказване за България. Този път Християн Мицкоски намесва и Албания. Той обвини страната ни в политика на асимилация и в Северна Македония, и в Албания.

Ще постави ли България условия и на Албания да впише българите в Конституцията, пита Христиан Мицкоски по време на работна визита в Гевгелия. Служебният премиер Димитър Главчев днес беше изслушан в парламента и по темата Северна Македония. Той декларира, че правителството е предприело всички нужни мерки пред европейските институции, за да гарантира и националния интерес на България, и пътя на Скопие към еврочленство“.

ХристианМицкоски се обърна днес директно към президента Радев и премиера Главчев, с думите, че те са по-опитни, но времето за еднопосочно сътрудничество с властите в Скопие е приключило.

„Аз не мисля, че прекалено острия тон би бил от полза. Мисля, че по-добре било да има балансирана политика, но да не позволяваме да бъдат засягани интересите интересите на българите в Република Северна Македония и въобще интересите на България“, каза Димитър Главчев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Източник: bntnews.bg