Премиерата на филма „Наполеон“ се състоя в Париж (ВИДЕО)

0

И зпълнителският състав на филма на Ридли Скот „Наполеон“ се събра в Париж за световната му премиера, предаде Ройтерс.

Актьорите преминаха по червения килим дни след края на холивудската стачка.

Хоакин Финикс е в ролята на Наполеон – историческа личност, почитана и критикувана във Франция. Във филма той е представен като безмилостен военен тактик с мек и уязвим характер, разкрит от съпругата му императрица Жозефин, изиграна от Ванеса Кърби.

Председателят и главен изпълнителен директор на „Сони пикчърс“ Том Ротман изрази облекчение, че премиерата на филма е след сключването на споразумението със профсъюза на холивудските актьори за прекратяване на продължилата с месеци стачка.

„Чувствам се много щастлив, че стачката приключи навреме“, каза Ротман пред Ройтерс.

Кърби, която се превъплъщава в ролята на Жозефин, след като Джоди Комър се отказва поради проблеми с графика, заяви, че за изпълнението се е запознала с множество описания на аристократката, с която Наполеон накрая се развежда, тъй като тя не успява да му роди наследник на империята.

Кърби каза, че е разбрала предизвикателството да бъдеш „жена в този изключително мъжки свят“ и е оценила Жозефин за това, че е „запазила достойнство“, дори и при публичния развод.

„Наполеон“ е заснет по време на пандемията от COVID-19. В този период режисьорът Ридли Скот и операторът Дариуш Волски организират сложни бойни сцени, разказващи за завоеванията на Наполеон в Аустерлиц и Москва, както и прочутото му поражение при Ватерло.

Наполеон може да е бил тиранин и „човек на силата“, но е бил „и мъж, лудо влюбен в жена“, казва френският актьор Тахар Рахим, който във филма е в ролята на Пол Барас.

По темата

Източник: vesti.bg