Прекратяват търсенето на терен на Ивана от Дупница

От утре се прекратява претърсването на терен във връзка с изчезването на 17-годишната Ивана от Дупница, съобщиха от полицията. Работата по издирването ѝ ще продължи чрез различни оперативни способи, а всяка информация, свързана с момичето, ще бъде детайлно проверявана, за да се постигне желания резултат, уточняват от полицията в Кюстендил.

Ивана е в неизвестност от 22 февруари, когато семейството ѝ съобщава вечерта в полицията в Дупница за нейното изчезване. До момента при претърсванията е намерено само якето на момичето.

Телефонът, който Ивана оставя при класния си ръководител също се проверява. Преди дни от киберсигурност започнаха работа във връзка с промяна на профилната снимка на момичето в една от социалните мрежи. Днес за БНТ от полицията казаха че телефонът ѝ не е бил хакнат.

Непълнолетното момиче е обявена за общодържавно издирване. Веднага след заявеното от родителите ѝ изчезване в районното управление в Дупница бе създаден щаб под ръководството на директора на МВР старши комисар Светослав Григоров, в работата му се включиха и служители на ГДНП. Бяха установени контакти с областните дирекции на МВР в Югозападна България. За работата на терен бе ангажиран значителен кадрови ресурс на МВР – няколко хиляди полицаи, жандармеристи, пожарникари, ресурс на Горското стопанство, планински спасители.

В първите 7 дни в работата на терен активно се включиха и доброволци. Пребродена бе огромна територия. Дори и лошото време не спря обходите в и около Дупница.

По случая е образувано и досъдебно производство и действията се осъществяват под надзора на прокуратурата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Източник: bntnews.bg