Прекратиха делото за изнудване на Божков срещу Борисов, Горанов и Арнаудова

10

П рокуратурата прекрати разследването срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. Досъдебното производство срещу бившия премиер и бившия финансов министър беше образувано през март 2022 г.

„При така установената фактическа обстановка наблюдаващият прокурор е стигнал до извода, че в настоящия случай не са налице достатъчно данни за извършено престъпление“, се казва в съобщението на прокуратурата. 

Борисов: Аз и ГЕРБ не сме получили стотинка от Божков

Разследването беше за това, че в периода от 2014 г. до декември 2019 г. в гр. София с цел да принуди другиго да се разпореди с вещ или със свое право или да поеме имуществено задължение го заплашил с насилие, разгласяване на позорящи обстоятелства, увреждане на имуществото или с друго противозаконно действие с тежки последици за него или за негови близки, като деянието е извършено от или с участието на длъжностно лице и са причинени значителни имуществени вреди – престъпление изнудване.

То беше по твърдения на бизнесмена Васил Божков, че между 2017 и 2019 година е дал 60 млн. лв. на бившия финансов министър. Освен това Божков твърдеше, че е плащал такса спокойствие, за да се приемат закони, облагодетелстващи негови фирми. В средата на март 2022 г. Борисов, Горанов и Арнаудова бяха задържани за 24 часа по тези твърдения, но и тогава прокуратурата не намери достатъчно данни да им повдигне обвинения.

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *