Предупреждение за силен вятър и значителни валежи

Днес в източната половина от страната ще продължи да духа силен юг-югозападен вятър, а в останалата част от страната вятърът временно ще се ориентира от северозапад и температурите ще се понижат.

Над Западна и Централна България ще е предимно облачно, с валежи от дъжд, на места значителни, с гръмотевици, очакват се и градушки. Над Източна България преди обяд ще има разкъсана облачност, но след обяд и там на места също ще има валежи.

Минималните температури ще са между 10° и 15°, в източните райони и в Предбалкана до 18°-20° в София – около 10°. Максималните температури ще са в широк интервал: от 12-13° в западните райони до 26°-28° на места в Източна България.

По Черноморието през по-голямата част от деня ще духа силен юг-югозападен вятър, който вечерта временно ще се ориентира от запад-северозапад. Облачността ще е разкъсана, след обяд ще се вплътни и на места ще превали дъжд. Максималните температури ще бъдат 25°-28°.

Над планините ще облачно, с валежи, на места значителни, с гръмотевични бури; над 2500 метра ще вали сняг. Ще духа бурен югозападен вятър, който след обяд в ниските части временно ще се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра – около 7°.

В неделя ще преобладава слънчево време. През нощта срещу понеделник на отделни места, главно в северозападните райони ще превали. В понеделник отново ще бъде предимно слънчево. Следобед вятърът ще отслабне, температурите слабо ще се повишат. И във вторник ще е предимно слънчево и почти тихо.

Източник: bntnews.bg