Предупреждение за катастрофални наводнения в североизточната част на САЩ

Проливни дъждове се очаква да се излеят над североизточната част на САЩ, като има потенциална опасност те да причинят катастрофални наводнения в региона, където валежи вече отнесоха пътни платна и препълниха реки и потоци, предаде Ройтерс.

Около 13 милиона американци живеят в региони, за които е издадено предупреждение за наводнения в източната част на щата Ню Йорк, в района на Бостън и в Западен Мейн. Там се очаква да се излеят до 17,78 сантиметра дъжд, се казва в прогноза на американската метеорологична служба.

В следствие на лошото време вчера е загинала една жена в Ориндж каунти, Ню Йорк, след като водата я отнесла, докато се опитвала да избяга от дома си, съобщиха местни медии.

Губернаторът на щата Ню Йорк Кати Хоукъл обяви извънредно положение в поне два окръга, като призова жителите да следят внимателно прогнозата за времето през целия ден.

Стотици полети от и до летищата в региона, включително нюйоркското „Ла Гуардия“ и бостънското „Логан“, бяха отложени или отменени вчера и днес заради валежите. Тази сутрин „Амтрак“ преустанови движението на влакове между Олбани и Ню Йорк.

снимки: БТА

Източник: bntnews.bg