Представиха най-новия филм на Стефан Командарев на фестивала "Карлови вари"

Успех за българското кино в Карлови вари. Най-новият филм на Стефан Командарев беше представен снощи пред фестивалната публика.

„Уроците на Блага“ разказва за учителка, която губи всичките си спеставяния заради телефонни измамници. В ролята е Ели Скорчева, която се завръща в киното след почти 30-годишно отсъствие. БНТ е копродуцент на филма.

1400 зрители са изкупили всички билети за прожекциите на „Уроците на Блага“ два ни преди самата премиера. А след финалните надписи са аплодирали дълго главната героиня.

„Десет минути тя беше наистина в центъра на вниманието и ръкоплясканията. След това около нея имаше тълпа от хора, които искаха автографи и да снимат. След снощи Ели Скорчева е една от звездите на Карлови вари“, каза Стефан Командарев.

Режисьорът продължава да използва похватите на киното, за да показва най-наболелите проблеми в България. Този път разказва за възрастните хора, които се превръщат в жертва на прехода, собствената си самота и дори на ценностите, които отстояват. Именно от това се възползват и телефонните измамници.

„Това което мен наистина ме шокира е, че това, на което те обикновено разчитат, са някъде около 1000 лв., скътани някъде в библиотеката, които почти всеки български пенсионер пази за своето погребение, за да не бъде в тежест на своите деца, посочи още Командарев.

Фестивалът в Карлови вари продължава до 8 юли, когато журито ще реши дали „Уроците на Блага“ ще бъде отличен. Първата прожекция на филма в България, ще бъде на фестивала „Златна роза“. С него ще бъде открита и „Киномания“.

Източник: bntnews.bg