Председателката на общинска комисия в Пловдив твърди, че е принудена да фалшифицира изборите за кмет през 2015 г.

Председателят на Общинската избирателна комисия на Пловдив през 2015-та година Деница Чингарова обяви в личния си профил във Фейсбук, че под заплаха за децата си е фалшифицирала изборите тогава в полза на Иван Тотев.

„Да се знае. Бях принудена със заплаха към децата ми, да фалшифицирам изборите в полза на Иван Тотев, Костадин Димитров и Димитър Колев! Въпросните същества никога не са печелили избори, защото не го заслужават!!!“ – написа Чингарова.

По телефона за БНТ тя потвърди отново това твърдение и уточни, че през всичките тези години заплахите са продължавали и затова е мълчала досега. Деница Чингарова отказа повече детайли през днешния ден и пое ангажимент да изнесе повече информация в утрешния ден. Припомняме, че на балотажа на местните избори през 2015-та година Иван Тотев спечели слещу Славчо Атанасов с разлика от 1416 гласа.

За БНТ Иван Тотев коментира, че вече се консултира с адвокат и предстои да вземе решение как да действа по случая. Тотев сподели още, че е шокиран от твърдението на Чингарова, което окачестви като абсолютно безумие. Бившият кмет не изключва възможността това да е „активно мероприятие“.

Районна прокуратура – Пловдив обави, че се самосезира по публикации в медиите и разпореди по проверка по случая. По указания на наблюдаващия прокурор ще бъдат снети обяснения от граждани и изискани документи, обявиха оше от прокуратурата.

Проверката е възложена на отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР – Пловдив и ще се води за извършено престъпление по чл. 143 ал.1 от Наказателния кодекс – за принуда. Срокът за приключване на проверката е едномесечен.

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *